Laatste Nieuws & Reistips


Laatste Nieuws:

Het stichtingsbestuur heeft regelmatig contact met het bestuur van Logia Fraternidad in Cuba.

Ons bestuurslid, Kees Hacken, heeft kortgeleden een drie daags bezoek gebracht aan Santiago de Cuba. Samen met de Cubaanse broeders is na overleg met de plaatselijke autoriteiten het te volgen stappenplan in kaart gebracht.

Er wordt hierbij rekening gehouden met de specifieke lokale omstandigheden.

Verder is men begonnen met het inventariseren van de herstelwerkzaamheden die nodig zijn aan het logegebouw.

De stand van onze fondswerving bedraagt, per 28 december 2006,  € 4,375,00  Voorts kunnen wij rekenen op nog  eens 3.000 euro, die de maçonnieke stichting van Loge Groot Nederland ons heeft toegezegd. Dit toegezegde bedrag zal aan ons in drie jaar worden uitgekeerd. Het totaal bedraagt dan € 7,375,00

Voor alle bedragen, die tot nu toe zijn binnengekomen onze hartelijke dank!


Reistips:

Door de ligging in de luwte van de bergen bereikt de temperatuur in Santiago de Cuba ’s morgens vrij snel tropische waarden. Samen met de opvallende mengeling van de bevolking geeft dit de stad, meer dan waar ook in Cuba, een Caribische allure.

Heet Santiago de Cuba fascineert en swingt. De muzikanten op de schaduwrijke pleintjes in het oude stadscentrum vormen misschien wel de hoofdattractie van de stad.

De toeristische infrastructuur in Santiago de Cuba is redelijk goed. Er zijn behoorlijke hotels, enkele goede restaurants en ook de omgeving biedt mogelijkheden voor interessante uitstapjes.

Even ten noordwesten van Santiago de Cuba bevindt zich de voornaamste religieuze plek van Cuba: de basiliek van El Cobre, gewijd aan Nuestra Señora de la Caridad, de beschermheilige van de natie.

Langs de kust in oostelijke richting ligt het Parque Baconao, een uitgestrekt natuurreservaat met veel attracties waaronder een prehistorische vallei, een zeeaquarium en enkele aardige stranden.

Een apart bezoek waard is de Gran Piedra (ook aan de oostelijke kust ca. 13 km. van Santiago de Cuba), de hoogste top in het gebied en een prachtig natuurgebied met mooie wandelroutes.

Ook is nog even te vermelden dat in Cuba de meeste Loges gezien de arbeidsomstandigheden compareren op de zondagmorgen.